h

Nieuws uit 2019

16 december 2019

SP haalt tandartsbus Dokters van de Wereld naar Midden-Groningen

Rommelmarkt en verloting uit protest tegen onbetaalbare tandzorg

Op uitnodiging van de SP komt de tandartsbus van Dokters van de Wereld naar Midden-Groningen. 14 mensen die uit geldgebrek niet naar de tandarts gaan, kunnen dan geholpen worden. Wij regelen alles dat hiervoor nodig is, en zorgen samen met de sociale teams voor de juiste patiënten. We doen dat om een aantal mensen te helpen en om een fel protest te laten klinken tegen het schandaal dat een half miljoen mensen niet naar de tandarts gaat omdat ze dat niet kunnen betalen. Voor één ding doen we een beroep op u.

Lees verder
18 oktober 2019

Bezuinigingen Jeugdzorg/WMO

Foto: SP Midden-Groningen

De fractie vond het erg moeilijk om een beslissing te nemen over het bezuinigingsvoorstel van het college en heeft er ook lang over gepraat heeft.

Lees verder
15 oktober 2019

Ledenvergadering over bezuinigingen: kunnen we dit nog accepteren?

Foto: SP

In aanwezigheid van RTV Noord besprak de ledenvergadering van de SP Midden-Groningen op 14 oktober de voorstellen van het gemeentebestuur om 2,5 miljoen per jaar te bezuinigen op de WMO en jeugdhulp. Het werd een levendige discussie.

Lees verder
26 september 2019

SP Midden-Groningen raadpleegt leden over bezuinigingen WMO en jeugdhulp

Foto: SP

De SP in Midden-Groningen belegt op 14 oktober een vergadering waarin ze met haar leden bespreekt of de bezuinigingen die het college van B en W voorstelt op de jeugdhulp en de WMO nog aanvaardbaar zijn. De gemeenteraad beslist op 17 oktober over het collegevoorstel, dat een jaarlijkse bezuiniging van 2,5 miljoen euro betekent.

Lees verder
12 juli 2019

Fractiewisseling

Foto: Richard Croeze

Joke Lesman heeft op 11 juli haar taken als gemeenteraadslid neergelegd. Joke zit ook in de provinciale staten. De functies van statenlid en gemeenteraadslid zijn moeilijk te combineren. Joke heeft een kleine 7 jaar in de raad gezeten. Eerst in Hogezand-Sappemeer en nu in Midden-Groningen. Namens het bestuur dank ik Joke voor het inzet in de afgelopen jaren. 
Joke is gelukkig niet verloren voor de afdeling. We gaan nog met Joke praten over invulling. U hoort hiervan.
Joke wordt opgevolgd door Hülya Polat. Hülya heeft in de raad van Hoogezand-Sappemeer gezeten als fractie Polat. Later heeft zij zich aangesloten bij de SP. Hülya heeft veel ervaring in het raadswerk en zeker ook in het voeren van acties. Hülya is een aanwinst voor de fractie.
De portefeuille van Joke wordt nog binnen de fractie verdeeld.

Lees verder
26 juni 2019

Bijdrage Han op Partijraad.

Een kleine 45 jaar geleden kwam ik via een vriend in aanraking met de SP. De SP was niet echt een partij maar meer een beweging. We volgden scholingen en streden tegen het kapitalisme in woord en zeker ook daad.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier