h

SP Midden-Groningen raadpleegt leden over bezuinigingen WMO en jeugdhulp

26 september 2019

SP Midden-Groningen raadpleegt leden over bezuinigingen WMO en jeugdhulp

Foto: SP

De SP in Midden-Groningen belegt op 14 oktober een vergadering waarin ze met haar leden bespreekt of de bezuinigingen die het college van B en W voorstelt op de jeugdhulp en de WMO nog aanvaardbaar zijn. De gemeenteraad beslist op 17 oktober over het collegevoorstel, dat een jaarlijkse bezuiniging van 2,5 miljoen euro betekent.

Fractievoorzitter Martine Feenstra legt uit dat het voorstel de SP voor een moeilijke keuze plaatst. ‘Wij willen niet weglopen voor onze verantwoordelijkheid en we beseffen dat de financiële situatie van de gemeente door het schandalige landelijke beleid zo beroerd is dat er ook gekeken moet worden naar bezuinigingen op sociaal gebied. Maar er is een grens aan wat nog aanvaardbaar is.’

Feenstra wil eerst veel meer duidelijkheid over wat de inwoners van Midden-Groningen gaan merken van de bezuinigingen en dan de kwestie bespreken met de leden. ‘Komende donderdag vergadert de raadscommissie over de voorstellen. Ik zal dan veel vragen stellen en met de antwoorden gaan we vervolgens in overleg met onze leden.’

 

U bent hier