h

Nieuws van de afdeling

21 november 2022

Agnes Bakker beoogd lijsttrekker SP Provinciale Staten

Foto: sp / sp midden groningen

Met een lijst vol ervaring en talent gaat de SP de Provinciale Statenverkiezing van 2023 in. Huidig fractievoorzitter en volksvertegenwoordiger Agnes Bakker is de beoogd lijsttrekker van de partij. 

Lees verder
11 november 2022

Steun van SP moties: gft-inzameling en 1x per jaar gratis aanbieden grofvuil

De motie: Gft-inzameling verlengd met 1 maand (was tot 1 oktober, wordt tot 1 november). 

Lees verder
11 november 2022

Motie SP aangenomen mbt Noodfonds voor aanpak energiearmoede

De motivatie om dit noodfonds in het leven te roepen is dat de fracties dagelijks berichten krijgen van mensen en tal van instellingen en (kleine) ondernemers die nu niet meer weten hoe de energierekening te betalen. Ook zitten nu al mensen in de kou omdat ze de verwarming uit doen omdat ze bang zijn voor de financiele gevolgen. Verder sluiten ondernemers hun bedrijf door de hoge rekeningen. Extra aandacht wordt gevraagd voor de meest kwetsbare groep inwoners (bv schuldhulpverlening). Om welk bedrag het gaat is nog niet afgesproken. 

Lees verder
4 november 2022

Zeggenschap over onze energie - Volkspetitie 12 november Harkstede

Op 12 november willen we met een zo groot mogelijke groep met inwoners van Harkstede in gesprek gaan over de stijgende energiekosten. Met als doel zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen voor de landelijke SP Volkspetitie 'Verlaag de kosten: Nationaliseer onze energie'. Het privatiseren van de energiebedrijven was fout, we moeten onze energie weer nationaliseren. Uit onderzoek blijkt dat 80% van Nederland dit met ons eens is, maar vrijwel niemand heeft er vertrouwen in dat het kabinet dit gaat doen. 

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier