h
21 november 2022

Agnes Bakker beoogd lijsttrekker SP Provinciale Staten

Foto: sp / sp midden groningen

Met een lijst vol ervaring en talent gaat de SP de Provinciale Statenverkiezing van 2023 in. Huidig fractievoorzitter en volksvertegenwoordiger Agnes Bakker is de beoogd lijsttrekker van de partij. 

Lees verder
11 november 2022

Steun van SP moties: gft-inzameling en 1x per jaar gratis aanbieden grofvuil

De motie: Gft-inzameling verlengd met 1 maand (was tot 1 oktober, wordt tot 1 november). 

Lees verder
11 november 2022

Motie SP aangenomen mbt Noodfonds voor aanpak energiearmoede

De motivatie om dit noodfonds in het leven te roepen is dat de fracties dagelijks berichten krijgen van mensen en tal van instellingen en (kleine) ondernemers die nu niet meer weten hoe de energierekening te betalen. Ook zitten nu al mensen in de kou omdat ze de verwarming uit doen omdat ze bang zijn voor de financiele gevolgen. Verder sluiten ondernemers hun bedrijf door de hoge rekeningen. Extra aandacht wordt gevraagd voor de meest kwetsbare groep inwoners (bv schuldhulpverlening). Om welk bedrag het gaat is nog niet afgesproken. 

Lees verder
4 november 2022

Zeggenschap over onze energie - Volkspetitie 12 november Harkstede

Op 12 november willen we met een zo groot mogelijke groep met inwoners van Harkstede in gesprek gaan over de stijgende energiekosten. Met als doel zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen voor de landelijke SP Volkspetitie 'Verlaag de kosten: Nationaliseer onze energie'. Het privatiseren van de energiebedrijven was fout, we moeten onze energie weer nationaliseren. Uit onderzoek blijkt dat 80% van Nederland dit met ons eens is, maar vrijwel niemand heeft er vertrouwen in dat het kabinet dit gaat doen. 

Lees verder
4 november 2022

Buitenparlementaire enquête 3 december Tjuchem & Steendam met Sandra Beckerman

Op 3 december gaan we samen met Sandra Beckerman in Tjuchem en Steendam ervaringen, oplossingen en eisen ophalen bij gedupeerden van aardbevingsschade.

Lees verder
24 september 2022

Scholingsavonden SP leden Midden-Groningen najaar 2022

We organiseren dit najaar scholingsavonden voor SP leden in Midden-Groningen.

Lees verder
19 augustus 2022

KOSTENOMLAAG

Foto: SP

De prijs voor boodschappen, gas en nu zelfs water explodeert. Tijdens de grootste koopkrachtcrisis ooit duiken @MinPres, @SigridKaag en rest van het kabinet voor hun verantwoordelijkheid. Ze moeten niet volgend jaar, maar nu ingrijpen.

Lees verder
24 juli 2022

Kosten omlaag

Foto: SP

Eindelijk kon het weer! Met een groep enthousiaste mensen zijn we in het Noorderpark met onze landelijke campagne 'kosten omlaag', langs de deuren gegaan. Veel goede gesprekken gehad, de mensen zijn het duidelijk zat! Wij gaan door, doe je mee? Mail dan naar middengroningen@sp.nl

Lees verder

Pagina's