h

Midden Groningers gaan naar Woonprotest

9 oktober 2021

Midden Groningers gaan naar Woonprotest

Foto: SP

Op 17 oktober is de landelijke Woonopstand in Rotterdam. Uit Midden Groningen zullen ook mensen naar Rotterdam vertrekken om deel te nemen aan het protest. Ivonne Croeze: ‘Een tekort aan betaalbare woningen, hoge huren, wachtlijsten, achterstallig onderhoud, huisjesmelkers die flink geld verdienen. De wooncrisis raakt ons allemaal. Ook mensen in Midden Groningen. Daarom is het belangrijk dat zij op 17 oktober van zich laten horen.’ De SP vindt het belangrijk dat ook mensen uit Midden Groningen kunnen deelnemen aan het protest, ondanks de afstand tot Rotterdam. Daarom wordt vanuit Midden Groningen ook een bus ingezet richting het Woonprotest.

De SP voert in Hoogezand en Sappemeer al langere tijd actie samen met huurders tegen achterstallig onderhoud, de aanpak van schimmelhuizen en het aanpakken van beleggers. In verschillende wijken maakte de partij verschillende zwartboeken met honderden klachten van huurders, en voerde ze samen met huurders actie. Ivonne Croeze: ‘Het is mooi dat door deze acties nu ernstige problemen worden opgelost. Maar het is belangrijk dat de échte oorzaken van de problemen worden aangepakt. Want er zit niet alleen schimmel in de huizen, maar er zit schimmel in het systeem. Onze volkshuisvesting is een woning’markt’ geworden om geld mee te verdienen, en dat moet stoppen.’

De afgelopen maanden meldden mensen uit het hele land ruim 1000 verhalen bij de SP voor een landelijk zwartboek over de wooncrisis. De verhalen zijn schrijnend. De woningnood wordt erger en de huizen duurder en slechter. De SP pleit onder meer voor het afschaffen van de verhuurderheffing (een oneerlijke belasting voor huurders), meer betaalbare woningen en het aanpakken van beleggers die huizen opkopen als verdienmodel, en daarmee wonen onbetaalbaar maken voor veel mensen.

Voor meer informatie www.sp.nl/woonopstand of mail naar middengroningen@sp.nl

Of meld je direct aan via deze link Woonopstand

Reactie toevoegen

U bent hier