h

Bewoners Ranonkelstraat zijn achterstallig onderhoud van woningen en groen zat

29 september 2021

Bewoners Ranonkelstraat zijn achterstallig onderhoud van woningen en groen zat

Foto: SP

Afgelopen dinsdagavond kwamen bewoners uit de Ranonkestraat in Sappermeer bij elkaar. Na een rondgang van de SP Midden-Groningen kwamen meerdere problemen naar voren. De huurders is de straat hebben last van vocht, tocht, schimmel en kou. Daarnaast kampen de huurwoningen van Lefier met veel scheuren als gevolg van aardbevingen en verzakkingen. Daarnaast is de dijk tussen de woningen en de A7 verzakt en wordt het onderhoud van het groen en de speelplaats verwaarloosd. De bewoners en de SP willen wethouder De Jong en Lefier uitnodigen om met bewoners in gesprek te gaan. 

SP-woordvoerder Henk van Embden: "De huurwoningen zijn ongezond om in te leven, zowel voor volwassen en kinderen. Maar ook het onderhoud van de straat en het groen worden verwaarloosd. De bewoners spreken zelf al van 'het vergeten hoekje.'" Tijdens de bijeenkomst in de straat maakte de SP plannen met bewoners. Bewoner Nadine Wildeboer: "Wij willen dat Lefier de huurwoningen opknapt en dat de gemeente onze straat en het groen fatsoenlijk onderhoud."

Komende week zal wethouder De Jong een uitnodiging van de bewoners ontvangen. Ook Lefier wordt gevraagd om met de wethouder mee te komen en met bewoners in gesprek te gaan. 

Reactie toevoegen

U bent hier