h

SP wil inzet gemeente voor slachtoffers toeslagenaffaire

7 november 2020

SP wil inzet gemeente voor slachtoffers toeslagenaffaire

Foto: SP

Onder de vele slachtoffers van de rampzalige wijze waarop de Belastingdienst de aanvragers van kindertoeslag heeft behandeld zitten tientallen mensen uit Midden-Groningen. Nu alle gemeenten (een klein beetje) geld gekregen hebben om die mensen bij te staan, moet ook Midden-Groningen daarmee aan de slag. Dat betoogde SP-raadslid Martine Feenstra in de raadsvergadering van 5 november. Ze stelde voor dat de gemeente een meldpunt opent en de mensen ondersteunt die zich daar melden.

Tot het instellen van een meldpunt wil de gemeente (nog) niet gaan, antwoordde wethouder Erik Drenth. Wel gaat hij met de Belastingdienst in overleg om geregeld te krijgen dat die dienst de mensen die het betreft wijst op de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen van de gemeente. Voor die ondersteuning zullen mensen van de gemeentelijke kredietbank gaan zorgen. Feenstra is niet helemaal tevreden. 'Mooi dat de gemeente dit doet, maar ik zie liever dat ze op zijn minst ook een mailadres opent waar slachtoffers zich kunnen melden en daar bekendheid aan geeft. Lang niet alle slachtoffers zijn immers bekend bij de Belastingdienst.'

 

U bent hier