h

Ook 300 euro voor boa's!

7 november 2020

Ook 300 euro voor boa's!

Foto: SP

Bij het debat over de gemeentebegroting voor 2021 heeft de SP voorgesteld de BOA's die voor de gemeente werken een bonus van 300 euro te geven. Fractievoorzitter Han van der Vlist deed het voorstel aan aanleiding van de commotie die is ontstaan doordat politiemensen wel die bonus krijgen en boa's niet. 

Van der Vlist: 'boa's zijn buitengewoon opsporingsambtenaren: toezichthouders in de openbare ruimte. Ook zij hebben door de coronatoestand veel en moeilijk extra werk gehad. Het is niet te verdedigen dat zij de bonus mislopen.'

In antwoord op het SP-voorstel liet burgemeester Hoogendoorn weten dat hij het voorstel ter sprake zal brengen in de Veiligheidsregio, die over inzet van agenten en boa's in de hele provincie gaat. 

Van der Vlist: 'We komen er zeker op terug als zou blijken dat de Veiligheidsregio ons voorstel niet overneemt.'

 

U bent hier