h

Grandioze rommelmarkt: de tandartsbus komt!

17 januari 2020

Grandioze rommelmarkt: de tandartsbus komt!

Foto: M. Kluit

Zoals vorig jaar aangekondigd is op zaterdag 11 januari een rommelmarkt georganiseerd. De opbrengst hiervan was bedoeld om de tandartsbus van Dokters van de Wereld naar Midden-Groningen te halen. Een grandioos begin van 2020: dat is gelukt.

Het zorgsysteem in Nederland is failliet: mondzorg wordt niet gezien als normale zorg en je krijgt het alleen vergoed als je een, meestal dure, aanvullende verzekering afsluit. Dat is echter voor lang niet iedereen mogelijk, waardoor een groeiende groep mensen niet meer naar de tandarts gaat. En hoewel mondzorg voor kinderen wél vergoed wordt, gaan die meestal ook niet, wanneer de ouders zelf niet gaan.

Om deze problemen op de kaart te zetten, en voor een beperkte groep aan te pakken, kwam het idee om de tandartsbus van Dokters van de Wereld in onze gemeente te laten komen.
Omdat zij natuurlijk ook onkosten hebben, zit daar wel een rekening aan vast en om die te betalen deden we een beroep op u: lever uw oude spullen in, dan verkopen we die op een rommelmarkt.

We hebben een geweldige respons gehad op de oproep. We hebben een opslagbox moeten huren om alle spullen tijdelijk op te slaan en de ruimte die we hadden voor de markt in wijkcentrum de Kern was aan de kleine kant. Ook het bezoekersaantal was enorm en velen hoefden geen wisselgeld: "dat is voor het goede doel!"

Het doel was om €2000 bij elkaar te krijgen. Aanvankelijk dachten we dat dat wat hooggegrepen was en we zouden al blij zijn met de helft. Uiteindelijk hebben we toch bijna het hele bedrag bij elkaar gekregen!

Foto: M. Kluit

Het vervolg

Op vrijdag 24 januari komt de tandartsbus bij de Vredekerk in Hoogezand. Van tevoren zijn met behulp van de sociale teams van de gemeente 14 mensen geselecteerd die die dag geholpen zullen worden.
Om 10:30u is er een manifestatie waar ook de pers bij zal zijn. Daarbij zal Tweede Kamerlid Sandra Beckerman aanwezig zijn, alsook wethouder Jan Jakob Boersma. De burgemeester is helaas verhinderd: als laatste stap in de verhuizing naar onze gemeente heeft hij net op dat moment de overdracht van zijn oude huis.

U bent hier