h

SP Midden-Groningen: “Groninger Huis moet zich druk maken om haar huurders en niet om de SP”

19 maart 2019

SP Midden-Groningen: “Groninger Huis moet zich druk maken om haar huurders en niet om de SP”

SP-raadslid Joke Lesman vindt de reactie van corporatie Groninger Huis op het SP-Meldpunt Schimmelwoningen vreemd. In het Dagblad van het Noorden van dinsdag 19 maart beschuldigt corporatie Groninger Huis de SP van campagnevoeren voor de Provinciale Statenverkiezingen. Volgens de SP moet corporatie Groninger Huis zich minder druk maken om de SP maar de klachten van huurders serieus gaan nemen en op gaan lossen.

Huurder Manon: “Ik heb Groninger Huis meerdere keren benaderd maar werd van kastje naar de muur gestuurd. Omdat de corporatie onze klachten niet serieus neemt, heeft de SP ons geholpen. Ik hoop dat Groninger Huis de problemen met schimmel nu wel gaat oplossen.” Manon is één van de huurders uit Hoogezand waar de SP mee in contact kwam. Na het openen van het SP-Meldpunt Schimmelwoningen kwam er een hoos van klachten over corporatie Groninger Huis binnen. Opvallend hierbij is het grote aantal klachten dat uit Muntendam binnenkwam.

SP-raadslid Joke Lesman: “De klachten blijven binnenkomen. Wij zullen de komende weken de huurders bezoeken. Dat doen we ver voor, maar ook na de verkiezingen. Zo werkt de SP nu eenmaal. En zolang Groninger Huis de klachten niet heeft verholpen, kunnen huurders op onze steun rekenen en weet Groninger Huis dat de SP huurders zal blijven organiseren.” Eerder boden meerdere huurders uit Hoogezand samen met de SP een lijst met eisen bij de de corporatie aan. “Als Groninger Huis de klachten gewoon oplost, dan zullen er geen klachten meer komen en hoeven ze ook geen vreemde verwijten richting actieve huurders en de SP in de krant te maken”, aldus Lesman.

U bent hier