h

Huurders Hoogezand eisen oplossingen tegen schimmel van Groninger Huis

8 maart 2019

Huurders Hoogezand eisen oplossingen tegen schimmel van Groninger Huis

Foto: Han van der Vlist

Vrijdagochtend 8 maart hebben huurders van De Genestetlaan uit Hoogezand een drietal eisen aan coöperatie Groninger Huis aangeboden. De huurders worden ondersteund door de SP-afdeling Midden-Groningen. Na een rondgang van de SP kwamen meerdere klachten van huurders naar voren. De klachten betreffen vooral schimmelproblemen die de coöperatie Groninger Huis niet oplost. De huurders voelen zich niet serieus genomen en krijgen vooral te horen dat ze beter moeten luchten of de verwarming hoger moeten zetten.

Ongeveer tien huurders gingen onder gezelschap van de SP op bezoek bij coöperatie Groninger Huis. “We willen nu dat er een concrete oplossing voor de schimmelproblemen kom en dat onze klachten serieus genomen worden”, aldus één van de betrokken huurders. De tien huurders vertegenwoordigen een groep van circa 40 huurders die aan De Genestetlaan wonen.

SP-raadslid Joke Lesman: “Schimmel in huis zorgt voor gezondheidsklachten en problemen bij huurders en hun kinderen. De SP kwam de klachten tegen, bracht de huurders samen en helpt hen bij het afdwingen van oplossingen.” Tijdens een huurdersbijeenkomst georganiseerd door de SP in buurthuis Spokie stelden de huurders hun eisen op.

De eisen werden vrijdagochtend in ontvangst genomen door Groninger Huis. De corporatie gaf aan dat zij de klachten serieus nemen en luisterden goed naar de huurders. Zoals in één de eisen van de huurders werd gesteld, komt Groninger Huis voor 22 maart met een plan van aanpak om de schimmelproblemen aan te pakken. De huurders en de SP wachten deze plannen af en zullen deze kritisch beoordelen.

U bent hier