h

Huurders Hoogezand boos over schimmel, achterstallig onderhoud en rotte kozijnen

28 februari 2019

Huurders Hoogezand boos over schimmel, achterstallig onderhoud en rotte kozijnen

Foto: Jimmy Dijk

Afgelopen maandag organiseerde de SP Midden-Groningen een huurdersbijeenkomst voor huurders van de flats in Spoorstraat-Kieldiep. De bijeenkomst werd georganiseerd omdat meerdere huurders tijdens een rondgang van de SP aangaven last te hebben van schimmel, achterstallig onderhoud en rotte kozijnen. Deze week gaat de SP samen met een aantal actieve huurders uit de buurt nog meer huurders vragen zich aan te sluiten tijdens de vervolgbijeenkomst op zaterdag 2 maart.

SP-raadslid en kandidaat Statenlid Joke Lesman: “Huurders van zowel Lefier als het Groninger Huis hebben klachten over schimmel en slecht onderhoud. Zij geven aan dat hun klachten niet series genomen of opgelost worden.” De huurders en de SP hebben maandagavond afgesproken om meer huurders te organiseren om zaterdagmiddag samen een actieplan met eisen aan de woningbouwcorporaties te maken. Lesman: “Terwijl huurders elke maand huur betalen, blijven zij steeds schimmel van de plafonds halen. Dat is slecht voor de gezondheid van de huurders en al helemaal voor hun kinderen.”

Op zaterdag 2 maart om 14.00uur organiseert de SP een vervolgbijeenkomst. Huurders uit de buurt met problemen die ook mee willen denken en doen, kunnen zich melden bij Joke Lesman (06 53980411)

U bent hier