h

SP in actie voor zebrapad bij winkelcentrum De Hooge Meeren

5 november 2018

SP in actie voor zebrapad bij winkelcentrum De Hooge Meeren

Foto: Maarten Kluit

SP’ers hebben afgelopen vrijdag en zaterdag ( 2 en 3 november) in Hoogezand bij de oversteek in het verlengde van de Troelstralaan naar winkelcentrum De Hooge Meeren voorbijgangers gevraagd een petitie te ondertekenen voor de aanleg van een zebrapad.

In 4 uur tijd is de petitie ruim honderd keer getekend. Er was een respons van ruim 95%.

SP-raadslid Han van der Vlist: ‘We krijgen veel signalen van vooral oudere bewoners van de vele flats in de buurt dat ze het erg onveilig vinden om naar het winkelcentrum te lopen. Eerder was er een zebrapad, dat bij de herinrichting van de straat verdwenen is. Wij vinden dat het terug moet komen. Deze menig wordt gedeeld door een heel groot deel van de omwonenden.

De kwestie is eerder aangekaart door de VVD-fractie in de gemeenteraad van Midden-Groningen. Van der Vlist: ‘Het antwoord was toen dat een zebrapad niets past bij het gekozen verkeerskundig concept. Maar wat is belangrijker: een theoretisch concept of het wegnemen van sterke gevoelens van onveiligheid bij de inwoners? Wij gaan nu de wens van veel omwonenden omzetten in actie en we verwachten dat dat wel resultaat heeft. De gemeente zegt immers dat ze heel goed wil luisteren naar de inwoners. Nu kan ze bewijzen dat ze dat meent.’

U bent hier