h

Han van der Vlist nieuwe afdelingsvoorzitter

7 mei 2018

Han van der Vlist nieuwe afdelingsvoorzitter

Foto: Maarten Kluit

Han van der Vlist is op de ledenvergadering van 2 mei gekozen als nieuwe voorzitter van de afdeling Midden-Groningen. Hij volgt Sonja Klaassens op die de afdeling leidde vanaf de oprichting in 2012. 

Han is sinds november 2017 ook raadslid. Binnen de SP is hij een oudgediende, vertelde hij op de vergadering, die in de afdeling Den Haag al actief was voordat de partij succesvol was bij verkiezingen. 
Naast Han als voorzitter is Ivonne Croeze gekozen als organisatiesecretaris en zijn Martine Feenstra, Sonja Klaassens en Richard Croeze gekozen als bestuurslid.  

Speciale gast op de vergadering was Jan Hein Mastenbroek, voorzitter van de achtkoppige SP-fractie in Provinciale Staten. De aanwezigen gingen geanimeerd met hem in gesprek over thema’s als de gaswinning en de versterkingsoperatie, het plaatsen van windmolens, de zoutwinning en de eventuele sluiting van treinstation Sappemeer Oost. Mastenbroek noemde de vastberaden inzet op het gasdossier en de grote aandacht en ruime provinciale financiën voor allerlei leefbaarheidsprojecten als belangrijke opbrengsten van de SP-deelname aan het dagelijks bestuur van de provincie. ‘Er is duidelijk een andere wind gaan waaien nadat wij in 2015 de grootste partij werden in de provincie.’ Hij riep de aanwezigen op na te denken over punten die een plek moeten krijgen in het nieuwe provinciale SP-programma dat in het najaar samengesteld wordt voor de verkiezingen van maart 2019. ‘Ook dan moeten we de grootste worden en daar hebben we jullie hulp voor nodig. Bij het schrijven van het programma en daarna ook in de campagne.’ Die hulp werd enthousiast toegezegd. 

Op het eind van de vergadering waren er bloemen voor de nieuwe voorzitter, en bloemen plus warme woorden voor de aftredend voorzitter Sonja Klaassens. ‘Je bent tegen wil en dank voorzitter geworden, maar hebt dat zes jaar lang met veel enthousiasme en inzet gedaan. Heel erg bedankt daarvoor.’

U bent hier