h

SP-fractie stelt vragen over 'proef' bij Reining

11 februari 2018

SP-fractie stelt vragen over 'proef' bij Reining

Foto: Reining

De SP-fractie is niet blij met de proef met overnachtende chauffeurs bij Reining. Naast de bezwaren die onder meer door de FNV zijn geuit, is de SP vooral niet blij met de gang van zaken: het collegebesluit is volledig buiten de raad om genomen.

We vragen ons af of dit wel kan en mag. Is er overleg geweest met, of inspectie door de brandweer? Waarom moet de proef maarliefst 3 jaar duren? Dat het niet binnen het bestemmingsplan past, wordt al erkend door het college, maar daarom is dit juist een uitzondering daarop. Maar kan dat binnen het Besluit Omgevingswet en het Bouwbesluit? En hoe zit het met de gebruiksvergunning? Een heleboel vragen dus met zelfs nog het risico dat andere bedrijven binnen de kortste keren willen aansluiten bij deze proef.

Aangezien wij van mening zijn dat chauffeurs hierdoor in het weekend van de cabine naar de schuur gestuurd worden en de rust- en rijtijdenwet hiermee gepasseerd wordt, vinden we het eigenlijk niet kunnen dat de gemeente zo makkelijk meewerkt aan deze proef, zonder dit met de raad te bespreken.

Bijlage: 

U bent hier