h

SP: "Biedt jeugd Midden-Groningen lessen cultuurhistorie aan"

14 juli 2017

SP: "Biedt jeugd Midden-Groningen lessen cultuurhistorie aan"

De SP Hoogezand-Sappemeer en SP Menterwolde hebben het voorstel gedaan om de jeugd van Midden-Groningen over geschiedenis van het gebied te scholen. Het voorstel werd in de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde unaniem aangenomen.

Volgens de socialisten is dit van belang zodat jongeren leren over de cultuur, beeldbepalende gebouwen, mooie plekken, natuur en recreatie die de nieuwe gemeente te bieden heeft. Daarnaast vindt de partij dat het bijbrengen van de cultuurhistorie van het gebied bijdraagt aan binding die bewoners met het gebied hebben.

SP-fractievoorzitter Martine Feenstra: "De jeugd heeft de toekomst. Door hen te leren waar zij vandaan komen, hopen we hen een beter beeld te kunnen geven van de rijke historie die het gebied te bieden heeft.
"Samen met het onderwijs, historische verenigingen en ambassadeurs gaat de gemeente een lesprogramma samenstellen. "De samenvoeging van de gemeenten Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer zal tot een gedeelde geschiedenis zorgen, een gevarieerd lesprogramma kan hier wellicht een bijdrage aan leveren", aldus Feenstra.

In de gemeenteraden van 6 juli en 10 juli is het voorstel van de SP aangenomen met steun van alle partijen in de raad. College- en raadsleden hebben zelf al aangegeven hierin een rol als ambassadeur te willen vervullen.

U bent hier