h

Kleine opening voor openhouden Sappemeer Oost

13 februari 2017

Kleine opening voor openhouden Sappemeer Oost

Foto: SP

Veel is het niet, maar er is een kleine opening om station Sappemeer Oost in de toekomst open te houden. Dat is de conclusie die we kunnen trekken uit de reactie van de provincie op de ruim 1100 zienswijzen die we overhandigd hebben.

De provincie reageert daarmee vooral op de motie van onze statenfractie, maar aangezien die ondersteunend was voor onze actie, ook op de zienswijzen. De opening zit hem erin dat de provincie vóór de sluiting onderzoek gaat doen naar manieren om de verschillende dorpen en Nieuw Woelwijck bereikbaar te houden en de alternatieven af te wegen tegen openhouden van het station.

Na ruim 1100 zienswijzen en een unanieme afkeuring van de gemeenteraad is dit een erg magere winst en we blijven er dus bovenop zitten. In het definitieve plan wordt nog steeds gesproken van sluiting, maar we gaan er alles aan doen om de kleine opening die we hebben groter te maken. Op zijn minst gaan we er op toezien dat het onderzoek niet aanstuurt op sluiting, maar een eerlijke afweging wordt, waarbij openhouden een serieuze optie is. Zo niet, dan organiseren we opnieuw verzet. Openbaar vervoer moet gestimuleerd worden en niet afgebroken!

U bent hier