h

Huiskamergesprek Midden-Groningen

5 februari 2017

Huiskamergesprek Midden-Groningen

Foto: SP

Op 4 februari was de complete top 30 van de kandidatenlijst in de provincie Groningen voor een aantal huiskamergesprekken.

Ik kreeg de vraag of ik ook een aantal mensen wilde uitnodigen voor de koffie om in gesprek te gaan met een aantal mensen van de lijst.
Ronald van Raak (nummer 4 op lijst), Ton Heerschop (nr.19) en Nicole temmink (nr. 30) schoven even na tweeën bij ons aan voor de koffie.

Ik had een drietal dames uitgenodigd om het gesprek met ze aan te gaan en de onderwerpen waren vrij. De gesprekken verliepen eigenlijk vrij snel heel goed en er zijn diverse onderwerpen aan bod gekomen.

Er werd kort gesproken over de gaswinning maar al snel kwamen andere zaken naar boven. We hebben onder andere gesproken over de jongerenparticipatiegroep in Hoogezand-Sappemeer en over werkgelegenheid.

Maar het onderwerp wat dat het meeste indruk maakte op de kandidaten was toch wel studeren en met name het feit dat er zoveel studenten meer bezig zijn met de kosten en de daarbij behorende schulden van hun studie dan met de studie zelf. Deze druk blijkt vaak dusdanig groot dat er veel studenten tegen deppressies en een burn-out aanlopen. De studenten proberen namelijk uit alle macht te besparen op boeken door samen boeken te delen. En de angst om tentamens niet te halen is enorm groot aangezien een jaar extra een student ook weer tenminste €2000 extra kost.

Al met al een welbestede middag
Sonja Klaassens

U bent hier