h

1135 bezwaarschriften aangeboden!

14 december 2016

1135 bezwaarschriften aangeboden!

Foto: Aldo Schelvis

Enkele dagen geleden berichtten wij dat we woensdag 14 december 769 bezwaarschriften zouden aanbieden aan de gedeputeerde. Toen ging de telefoon: In zorgcentrum Nieuw Woelwijck hadden ze nog eens 360 bezwaarschriften opgehaald! En de dag erna kwam er nog een handje vol binnen.

Uiteindelijk stonden we vanochtend om 9 uur in het Atrium van het provinciehuis. Wij met een doos met 775 bezwaarschriften en de directeur van Nieuw Woelwijck met een dikke envelop met nog eens 360.

Natuurlijk probeerde mevrouw Gräper ons gerust te stellen. Dat is bijna haar plicht. Wij hebben haar op onze beurt duidelijk gemaakt dat haar intenties misschien goed zijn, maar dat we éérst willen dat 'het niet meer bedienen' van Sappemeer Oost úit het programma van eisen gaat en dat er onderzocht wordt wat de mogelijkheden zijn om het open te houden of wat eventueel alternatieven kunnen zijn. Met het (letterlijke) gewicht van 1135 bezwaarschriften gaf ze aan dat die boodschap helder was.

Wij zijn vervolgens weer op huis aan gegaan, maar de vergadering van de provinciale staten begon toen pas. SP-statenlid Raymond Jousma heeft daar vervolgens nog een motie ingediend om de mogelijkheden te onderzoeken om Sappemeer Oost open te houden. Deze motie is door de vergadering aangenomen.

U bent hier