h

HSSM voldoet met weinig anderen aan WMO

1 oktober 2016

HSSM voldoet met weinig anderen aan WMO

Foto: FNV

Soms komen er berichten langs die je er weer even aan herinneren waar je het eigenlijk allemaal voor doet. Raadswerk is leuk en interessant maar je hebt wel eens van die dagen waarbij je je afvraagt of je wel iets bereikt. En dan komt dit rapport van de FNV zorg voorbij over de huishoudelijke zorg.

Dan blijkt dat ruim driekwart van de gemeenten niet in staat of bereid is om de zorg te leveren waar mensen recht op hebben. En ook in Hoogezand-Sappemeer was het lang niet altijd makkelijk; bezuinigingen, nieuwe regelgeving, een hele ander manier van werken.

Maar zoals uit het rapport blijkt; Hoogezand-Sappemeer voldoet, samen met Menterwolde en Slochteren, aan de wettelijke eisen. En bescheidenheid is een mooie eigenschap. Maar ik denk toch wel dat we ons hier echt wel even op onze borst mogen kloppen. En daarna weer hard aan het werk moeten gaan. We zijn er namelijk nog niet. De komende jaren bieden ook nog geen zekerheid. Maar ook daar zal ik, en natuurlijk ook de rest van de SP fractie, mijn best blijven doen om te waarborgen wat voor ons belangrijk is; zorg voor elkaar en een Hoogezand-Sappemeer dat er voor al haar inwoners is.

Natuurlijk zal de SP zich landelijk blijven inzetten voor goede zorg voor iedereen; het is prachtig voor Hoogezand-Sappemeer dat het bij ons wel gelukt is maar de rest van het kaartje is natuurlijk om te huilen.

Lees ook: fnvvoorzorg.nl

U bent hier