h

Openluchtfitness in Foxhol

27 mei 2016

Openluchtfitness in Foxhol

Afgelopen zaterdag, 21 mei, ben ik samen met mijn dochter even wezen kijken bij de opening van het gloednieuwe outdoor fitnesspark in Foxhol.

Het was een feestelijke gebeurtenis en er waren een boel mensen op afgekomen. Wethouder Lindeman verrichtte de daadwerkelijke opening door middel van het doorknippen van een lint met een gouden heggenschaar. Daarna mochten de apparaten in gebruik genomen worden. Ik had van te voren geen enkel beeld bij een outdoor fitnesspark maar het zag er mooi uit. De apparaten waren makkelijk te gebruiken en je eigen inzet bepaalt de intensiteit van de oefening. Zowel voor beginners als voor gevorderden een uitkomst. Ook waren de apparaat zoals dat heet hufterproof. Geen losse onderdelen en gemaakt van sterke materialen.

Wethouder Lindeman opent het fitnesspark
Foto: Joke Lesman
De totstandkoming van het park was ook nog een mooi, inspirerend verhaal. Het initiatief kwam van de bewoners van Foxhol. Ze zijn zelf op zoek gegaan naar mogelijkheden en de financiering. Dat laatste hebben ze gevonden door gebruik te maken van het wijkbudget, sponsoring en een bijdrage vanuit de gemeente. Een echt samenwerkingsverband. En om het echt een geheel te maken; ook mensen van buiten Foxhol zijn welkom om te trainen. Zoals mijn dochter uit Woldwijck laat zien op de foto.  
Elizabeth, dochter van Joke, op een van de apparaten
Foto: Joke Lesman

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier